Ansjovis, Argentijnse

Ansjovis is een kleine haringachtige die in verschillende gematigde zeegebieden voorkomt.  Het Argentijnse ansjovisbestand is het grootste visbestand in deze regio. Ansjovis eet plankton en algen en leeft in scholen, in open zee. In de winter migreert deze vis noordwaarts.

Ansjovis, Europese

Ansjovis is een kleine haringachtige die in verschillende gematigde zeegebieden voorkomt. De ansjovis op de Nederlandse markt betreft voornamelijk de Europese ansjovis uit Zuid-Europa. De belangrijkste Europese bestanden zwemmen rond de Portugese kust en in de Golf van Biskaje. Vroeger werd ook in de Zuiderzee veel ansjovis gevangen, maar met de aanleg van de afsluitdijk stierf hier de ansjovis lokaal uit. Op een kleine traditionele seizoensvisserij bij Bergen op Zoom na, wordt er in Nederland niet meer op Ansjovis gevist. Ansjovis eet plankton en algen en leeft in scholen, in open zee. In de zomer migreert deze vis noordwaarts.

Ansjovis, Peruaanse

Ansjovis is een kleine haringachtige die in verschillende gematigde zeegebieden voorkomt.  Peruaanse ansjovis is de meest gevangen vis ter wereld met vangsten van 4 tot 8 miljoen ton per jaar. De vis wordt hoofdzakelijk tot vismeel verwerkt. Ansjovis eet plankton en algen en leeft in scholen, in open zee. In de winter migreert deze vis noordwaarts.