Snoekbaars

Snoekbaars, ook wel bekend als zander, is familie van de baarzen en moet niet verward worden met de inheemse snoek. Van oorsprong komt de snoekbaars voor in de binnenwateren en brakke kustwateren van Oost- en Midden-Europa. Door uitzettingen rond het einde van de 19de eeuw is snoekbaars ook in West-Europa wijdverspreid geraakt. In Nederland vinden we snoekbaars vooral in de Friese meren en in het IJsselmeer. Het is slanke roofvis die 100 cm lang kan worden en 20 kg kan wegen.