Haringseizoen 2019

Dit jaar gaat de opbrengst naar Villa Pardoes.

VEILING EERSTE VAATJE HOLLANDSE NIEUWE 2019

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt dit jaar plaats op woensdag 12 juni. Vanaf deze dag zal de Hollandse Nieuwe, vangst 2019, weer overal verkrijgbaar zijn. Daags ervoor, op dinsdag 11 juni, organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Villa Pardoes.

Beau van Erven Dorens en Mariska van Kolck (fotograaf Mariska van Kolck: Patricia Steur)
Beau van Erven Dorens en Mariska van Kolck (fotograaf Mariska van Kolck: Patricia Steur)

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau in Scheveningen de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de vier en twaalf jaar.

 

‘Wij zien graag dat de opbrengst van de jaarlijkse veiling voor een tastbaar Hollands doel wordt bestemd’, aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. ‘Natuurlijk hopen we ook dit keer weer op een mooie opbrengst om  zo veel mogelijk gezinnen een geweldige vakantieweek  te kunnen bieden. Wij hebben Beau van Erven Dorens en Mariska van Kolck als Ambassadeurs van Villa Pardoes op speciaal verzoek bereid gevonden de presentatie en de veiling van het eerste vaatje op zich te nemen. Met deze twee zeer betrokken ambassadeurs voor dit goede doel heb ik veel vertrouwen in een ‘vet’ evenement met een ‘vet’ resultaat voor Villa Pardoes. Dat gunnen wij deze gezinnen van harte want ze kunnen het goed gebruiken!

 

Olaf Jungerius  van Villa Pardoes: “We bieden zeer zieke kinderen én hun gezin geheel gratis een onvergetelijke vakantie. Wekelijks verwelkomen we 12 gezinnen en het is fantastisch om te zien hoe de  kinderen  al heel snel beste maatjes worden. Eén van onze huisjes  draagt de naam ‘Zeeschat’, wat ik wel toepasselijk vind voor de Hollandse Nieuwe, welke we toch allemaal als dé Hollandse schat van alle vissoorten beschouwen. We hopen dat de bieders bij deze veiling gul bieden, zodat huisje Zeeschat het komend jaar kan worden geadopteerd door dit geweldige haring evenement.”

Bron: Nederlands Visbureau