Haringseizoen 2020
Het Nederlands Visbureau organiseert elk jaar deze officiële start van het seizoen en wel met de Veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Daags erna is de Hollandse Nieuwe van dat betreffende jaar dan weer overal te koop. Op vele plaatsen wordt de komst van de nieuwe haring vervolgens gevierd met haringparty’s en andere evenementen.

 

Voorafgaand aan de start van het haringseizoen is het Nederlands Visbureau is al actief. Zo wordt jaarlijks promotiemateriaal ontwikkeld ter aankleding van de winkel, kraam of party. Met een gerichte mailing worden ondernemers geïnformeerd over de seizoenstart en de bestelmogelijkheden via de webshop.

 

Daarnaast onderhoudt het Nederlands Visbureau contacten met tal van media om aandacht te genereren voor de komst van de Hollandse Nieuwe. Vele publicaties verschijnen in de landelijke en plaatselijke pers. De afgelopen jaren organiseerde het Nederlands Visbureau kort voor de startdatum een programma voor journalisten, in Nederland en ook naar Denemarken en Noorwegen.

 

Na de officiële startdatum ondersteunt het Nederlands Visbureau meerdere landelijke en internationale initiatieven ter promotie van deze haring.

Bron: Nederlands Visbureau

Het Haringteam
Het Haringteam

persfoto Ambulance Wens
persfoto Ambulance Wens

Op donderdag 11 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Daags erna – vanaf vrijdag 12 juni - zal de Hollandse Nieuwe, vangst 2020, weer overal verkrijgbaar zijn. Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau in Scheveningen de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens.

‘Wij verheugen ons op een mooie opbrengst van de jaarlijkse veiling voor deze goede doelenorganisatie’, aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. ‘Stichting Ambulance Wens vervult een enorm waardevolle rol in de laatste periode van een mensenleven. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die geconfronteerd wordt met een situatie, waar deze stichting een welkome bijdrage kan leveren.'

Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens: ‘Met onze stichting is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers dagelijks bezig om gratis laatste wensen te vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.  Jaarlijks mogen we meer dan 2.000 wensen, afgelopen jaar gemiddeld zes per dag, gratis vervullen dankzij de diverse acties en losse donaties. Daarom zijn we enorm blij dat wij dit jaar het goede doel mogen zijn van het Nederlands Visbureau want met deze steun zijn wij in staat weer vele terminaal zieke mensen te kunnen helpen.’

Leewis: 'We zijn blij aan te kondigen dat de in ons land alom bekende televisiepresentatrice Nicolette van Dam de presentatie van dit evenement op zich zal nemen om samen met de veilingmeester te streven naar een mooie opbrengst.'

Bron: Nederlands Visbureau