Marinades


Of uw vis is gebakken, geroosterd, gegrild, gestoomd, gepocheerd of magnetron, voeg fundamentele marinades smaak en vocht toe zonder de natuurlijke smaak van de vis te overweldigen. Fundamentele marinades bevatten over het algemeen een olie, zoals olijfolie of canolaolie (koolzaadolie), zure ingrediënten zoals azijn, citroensap, wijn en een aantal smaakvolle specerijen en kruiderijen.

Witte wijn Marinade

Marinades zijn niet veel eenvoudiger dan een basis wijn marinade die in slechts minuten samenkomt. Begin met witte wijn, dan klop het in vers geperst citroensap en sojasaus. Marineer de vis 45 tot 60 minuten. Deze fundamentele marinade werkt goed met zeevruchten of zoet water vissen.

Yoghurt Marinade

Een marinade van yoghurt is een algemeen doel, Grieks-stijl mengsel dat goed met niet alleen zeevruchten, maar met lamsvlees of kip werkt. Combineer gehakte gember met gehakte knoflook, rode peper vlokken of gedroogde chilipepers, vers geperst citroensap, kurkuma en verse fijngehakte munt in een blender.Voeg de Griekse yoghurt en mix het totdat de marinade romig is. De vis marineren in het yoghurt mengsel gedurende 30 tot 60 minuten.

Azijn en knoflook Marinade

Universele azijn en knoflook marinade is gewoon het ding als u een beetje vuur aan de smaak van uw vis diner wilt toevoegen. Wilt u een azijn en knoflook marinade, meng gelijke delen wijn azijn en balsamico azijn. Gehakte knoflook, gehakte basilicum, verse dragon en canola of olijfolie toevoegen. Roer tussen de 2 en 5 theelepels hete pepersaus. Maak de marinade van tevoren en houd het in de koelkast totdat u klaar bent om uw vis marineren.

Kruiden Marinade

Verse kruiden zijn het geheim van een eenvoudige kruiden marinade, die voegt een lichte smaak aan schaaldieren zoals garnalen toe. Begin met olijfolie, dan klop balsamico azijn, vers geperst citroensap en een snuifje rode peper vlokken. Hak verse peterselie, oregano en basilicum, meng de kruiden in de marinade. Marineer de vis in de koelkast voor een minimum van drie uur.

Gember Marinade

Een marinade gemaakt met verse gember accentueert de smaak van de milde vis zoals heilbot of tilapia. Doe sojasaus en sesamolie in een kleine kom, dan mengen in geraspte gember, ui dun gesneden en knoflook met zeezout en peper naar smaak. Marineer de vis voor minstens een uur.