Timmerman heeft nu ook een visservicepoint


Burgemeester Bilder opende maandag op het industrieterrein het visservicepoint van Vishandel Timmerman. Daar kunnen mensen iedere donderdag tussen 9.00 en 18.30 uur een visje kopen.  Vanuit die loods voorziet Vishandel Timmerman dagelijks al twee marktkramen van verse vis en meer. “Regelmatig kwamen mensen vragen of zij hier een visje konden kopen”, vertelt Aalt Willem Timmerman. “Ik ben blij dat wij met ons visservicepoint aan deze wens tegemoet kunnen komen.”

Bij de officiële opening werd burgemeester Bilder met trots geassisteerd door de 15-jarige, meervoudig gehandicapte zoon van Timmerman. Natuurlijk mogen de genodigden ook een kijkje achter de schermen nemen. Komende donderdag opent het visservicepoint aan de Sisalstraat 57 de deuren voor de wekelijkse verkoop van gebakken vis, kibbeling, haring op het vuistje en meer.

Vaste medewerker Engbert van de Vreugde – voor het roken van vis dagelijks in de loods aanwezig – wordt het gezicht van het visservicepoint. “Om de officiële opening te vieren geeft hij iedere klant op deze eerste donderdag een smaakvol extraatje”, belooft Timmerman. Op termijn hoopt Vishandel Timmerman het visservicepoint uit te bouwen om mensen die het moeilijk hebben in het reguliere arbeidsproces een werkplek te bieden.

Marktkraam

Het visservicepoint is bedoeld voor de verkoop van een visje op de hand, in trek bij de chauffeurs en mensen die op het industrieterrein werken. Overige producten als visschotels, vissalades en paella zijn te bestellen met de folder die ook bij het visservicepoint verkrijgbaar is. “De bestelling kan dan op zaterdag tussen 9.30 en 18.00 uur worden afgehaald bij mijn marktkraam op het Havenplein”, zegt Timmerman, die op dinsdag in Staphorst, op woensdag in IJsselmuiden, op donderdag in Rouveen en op vrijdag weer in Staphorst staat. Daarnaast doet broer Wiebe sinds een jaar met een tweede marktkraam op donderdag Nijeveen, op vrijdag Vollenhove en op zaterdag Kampen aan. Ook de oudste broer Ben is nog altijd actief in de visserij.

Aalt Willem Timmerman zit al vijfentwintig jaar in het vak, geïnspireerd door zijn vader die als beroepsvisser ook de handel in zeevis oppakte. Inmiddels heeft Timmerman een team van vijftien betrokken medewerkers om zich heen verzameld en groeide hij vorig jaar met een tweede marktkraam uit het pand iets verderop aan de Sisalstraat. “Zelf spreek ik liever van mijn rijdende viswinkel”, aldus Timmerman. “Dat doet meer recht aan ons uitgebreide assortiment van diverse soorten vis, roerbakschotels en andere complete maaltijden.” Vol passie garandeert Vishandel Timmerman een zeer hoge kwaliteit en dat al meer dan een kwart eeuw.