VIS VAN DE MAAND '19

We verwennen je graag met een zee van lekkers. Elke maand zetten we daarom één van onze vissen in de kijker. Vakkundig geselecteerd op smaak en vangst zodat je elke maand het beste van vis proeft. Genieten maar van deze V.I.S. Ofwel; Very Important Selection!

Januari - Gamba

De gamba is er in veel verschillende formaten. Ze zijn zowel rauw, gekookt, gepeld en ongepeld te koop. Ook al zin in een gamba?

Februari - Skrei

Lekker vers uit de Lofoten, de Skrei!. Beter kan je het niet wensen. Laat je verleiden door deze heerlijke vis.


Maart - Makreel

Omdat-ie van zichzelf zoveel smaak heeft,  heeft makreel verder niet zoveel nodig. Gerookt doet-ie het goed op een broodje, in een sandwich of salade. Super lekker én gezond!

 

April - Forel

Zin in een vette vis? Dan is de forel een uitstekende keuze. Hij wordt doorgaans in zijn geheel bereid. De graat geeft smaak af aan het visvlees, waardoor de forel een vollere smaak heeft. Al trek gekregen?


Mei - Zeeduivel

Zeeduivel is de ideale vis voor wie niet van vis houdt. Stevig blank vlees, met een zachte, zoete smaak die meer aan kreeft doet denken dan aan vis. Ideaal dus!

 

Juni - Haring

Haring eten doen we allemaal op een eigen, favoriete manier. Voor je gevoel smaakt de haring ieder jaar weer lekkerder. Staat de startdatum van de Hollandse Nieuwe in jouw agenda?


Juli - Paling

Oer-Hollands en lekker: de paling. Deze maand delen we onze beste en simpelste trucs om snel van deze heerlijke vis te genieten.

 

 

 

Augustus -Tarbot

Deze vis wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd, en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten.


September - Schol

De schol is in Italië ontzettend populair als consumptievis. Hoewel de Italianen als geen ander weten wat lekker eten is, laten Nederlanders de schol toch vaak links liggen. Wat kunnen wij van de Italianen over schol leren? En waarom is de maand september dé maand voor schol?

Oktober - Hollandse garnalen

In de Noordzee zit veel meer lekkers dan tong, kabeljauw of schol. Wist je dat de Noordzee ook heerlijke zilte snoepjes biedt, de Hollandse garnalen?

 


November - Heilbot

Wist je dat een volwassen heilbot met gemak drie meter lang wordt? Omdat deze platvis zo groot is, is hij meestal als filet te koop. Hoe je met zo’n prachtige heilbotfilet de lekkerste visgerechten maakt, vertellen we je deze maand

 

December - Zalm

Keuzestress: wie heeft er deze maand geen last van? Zet jij voor de feestdagen graag een heerlijk en chic visgerecht op tafel, maar weet je nog niet welke vis te kiezen? Ga dan eens voor zalm en vind met onze tips de zalm die het beste bij je wensen past.