Bij ons in Genemuiden houden we wel van een visje stoven! Hier een lekker recept voor Kabeljauw in een zacht boter/mosterd sausje...
nodig:
Doe een dun laagje water in de pan, voeg de hele klomp boter en de mosterd toe, zet de pan op het vuur en laat zachtjes koken. Voeg dan een snufje zout toe, goed doorkoken en mengen...Leg dan de kabeljauw in de pan met het sausje en laat lekker mee pruttelen, giet af en toe de saus er over heen...als de vis mooi wit is is het klaar, proef de saus even en voeg eventueel naar smaak wat zout, boter of mosterd toe. Serveer dit met aardappel en worteltjes! Mmmmnn
BENODIGDHEDEN voor 4 personen:
BEREIDINGSWIJZE:
INGREDIËNTEN
Zeeduivel
Beleg de zeeduivelfilet met de gekonfijte tomaat. Plaats in een vuurvaste schaal, overgiet met de olijfolie en kruid met grof zout. Laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 150°C.
Canneloni
Plaats de hele aubergines gedurende 2 uur in de oven op 160°C. Bak de pastavellen aan 1 kant in de boter tot ze beginnen te bruinen. Snijd de gepofte aubergines open en doe het vruchtvlees in een kom. Meng de lente-ui, gekonfijte tomaat, olijfolie en citroensap eronder. Beleg hiermee de gebakken pasta, rol op en plaats 10 minuten in de oven op 160°C.
Bisque van garnaal of langoustines
Bak de pellen droog in een hoge pot, giet daarna het water erbij en laat 1 uur sudderen. Zeef de bisque.
Groene bisque
Maak een soepje met de bisque, uien, knolselder en de look. Voeg de peterselie toe op het laatst en mix de soep. Zeef door een fijne zeef en breng eventueel op smaak met citroensap. Gebruik een deel voor dit recept en vries de resterende bisque in porties in.
Afwerking
Leg de canneloni in een compact diep bord. Snijd de zeeduivelfilet in porties. Schik de filets in een hoek tegen de canneloni aan en giet hiertussen groene bisque. Werk af met handgepelde garnalen en snippers belegen kaas.
INGREDIËNTEN
RECEPT
Schil en kook de aardappelen. Snijd de prei in ringen en stoof 10 minuten in 50 g van de boter, samen met de fijngesneden knoflook en de ui.
Prak de aardappelen tot een puree met de opgewarmde room.
Meng met de prei. Breng op smaak en hou warm.
Breng in een pan 1 l water aan de kook met de wijn, de laurier en de tijm.
Stoom hierboven de stukken vis gedurende 5 minuten.
Smelt de boter in een pannetje. Snijd de peterselie en voeg toe aan de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
Serveer de puree met de vis en de botersaus.
INGREDIËNTEN
RECEPT
Spoel de visfilet onder koud water, dep goed droog en versnijd in 4 porties. Bak de hondshaaifilets krokant in boter vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.
Spoel de krieltjes, halveer ze en kook ze, in de schil, beetgaar in gezouten water. Giet af en houd warm.
Snipper de sjalot fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Fruit de sjalot in boter samen met de steranijs. Voeg, als de sjalot glazig is, de preiringen toe. Laat even stoven. Voeg de krieltjes en de kerstomaten toe en laat 3 minuten garen. De kerstomaatjes mogen niet te slap worden. Kruid met peper en zout.
Verdeel de krieltjes, prei en tomaat over de borden en lepel er wat van de jus over. Leg de gebakken hondshaai erbovenop en werk af met een takjes dille.
INGREDIËNTEN
RECEPT
Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit gedurende 5 minuten in olijfolie aan op een zacht vuur. Blus met de witte wijn en voeg de rucola toe. Roer om en schik de saus op de bodem van een ingevette ovenschotel.
Rol de zeekraal tussen de rogfilet, kruid met peper en steek vast met een prikker. Leg afwisselend een portie rog en takjes kerstomaat op de rucolasaus. Besprenkel met olijfolie en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Schik de rogfilet en takje met kerstomaten op een bord. Lepel de saus erover en serveer met stokbrood.
INGREDIËNTEN
RECEPT
Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim, druk zachtjes aan.
Maak het witloofslaatje. Snijd de bittere kern uit het witloof en snipper het witloof fijn. Spoel de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Sprenkel er citroensap over. Meng 5 el mayonaise met 1 el honing, de gehakte peterselie, rozijnen en kruid met peper en zout. Meng door het witloof en appelstukjes.
Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de fishsticks samen met het witloofslaatje en verse frietjes.
Vishandel Timmerman
Sisalstraat 57
8281 JJ Genemuiden
BTW-nr: NL808338523B01
KvK-nr: 05028990
0629345939 (Aalt-Willem Timmerman)
0651287489 (Wiebe Timmerman)
0625149105 (Rolf Timmerman)
0642000507 (Vis-Service-Point)
Dag | Waar (Wie) | Telefoon |
Maandag | Gehele dag gesloten | |
Dinsdag |
Heeten, Dorpsplein (Rolf) Staphorst, Marktplein (Aalt-Willem) |
0625149105 0629345939 |
Woensdag |
IJsselmuiden, Markeresplein (Aalt-Willem) Oldebroek, Lambertusplein (Rolf) |
0629345939 0625149105 |
Donderdag |
Rouveen, Kerkplein (Aalt-Willem) Zwolle Stadshagen, Belvédèrelaan (Rolf) Genemuiden, Sisalstraat Vis Servicepoint (Wiebe) |
0629345939 0625149105 0642000507 |
Vrijdag |
Staphorst, Marktplein (Aalt-Willem) Zwolle Westenholte, Petuniaplein (Wiebe) |
0629345939 0625149105 |
Zaterdag |
Genemuiden, Havenplein (Aalt-Willem) Hasselt, Buiten de Venepoort (Rolf) |
0629345939 0625149105 |
Zondag |
Gehele dag gesloten |
Onze winkel aan de Sisalstraat 57 8281 JJ Genemuiden, is iedere donderdag geopend voor bedrijven en particulieren van 8.30 - 18.30 uur.
Voor meer informatie en bestellingen bel of mail:
06 42000507 / vis.servicepoint@gmail.com